söndag 19 september 2010

Sluta inte skriva och beröra, Emelie!

Ta fasta på Johan Westerholm i dag! På ett mycket träffsäkert sätt beskriver han hur alliansetablissemanget bara ser systemet. Att få kött och blod på siffrorna passar människor som Reinfeldt illa.

Jag vill sända värme och en stor famn till Emelie som hade modet att sätta sina känslor på pränt. Hon hade ingen aning om krafterna som sattes i rullning och det måste kännas oerhört märkligt. Hon vill sluta blogga och det tycker jag är synd! En förmåga att fånga i text på detta sätt är få förunnat!

Här kommer ett smakprov från Johans blogg:

"Vad jag reagerar starkast på är med vilken skenhelighet regeringsbloggarna nu försöker skruva bilden. En bild att det är ojuste av oss att lyfta fram verkliga fall som beskrivs spontant med alldeles verkliga människoöden där folk de facto far illa. Alliansen har gått från att 2006 ha ett individperspektiv till att bli systemförsvarare. Där systemet, med alla dess kostnadsställen och kostnadsslag, är överordnat människan. När till och med Statsministern säger att det inte finns några perfekta reformer utan att göra något åt det är det ett tecken på med vilken cynism och människokyla Alliansen förändrar samhället. "

Läs gärna hela. Mera läsning i samma ämne hittar ni på Kulturbloggen och Röda berget och Roger Jönsson och Peter Högberg och Anna Vikström och HBT-sossen på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar