fredag 22 januari 2010

Privatiseringsmantrat

Allt privat är bra - och allt offentligt är dåligt. Det borgerliga mantrat är så otroligt tydligt.

Ja, att sedan all receptfri medicin höjdes med 11 procent som en direkt följd att utförsäljningen av Apoteket är kanske bara bra det också?

Nu ska Arbetsförmedlingen konkurrensutsättas, som det så vacker heter. Centern vill införa en jobbpeng som ska följa den arbetssökande som själv får välja vilken privat aktör som ska hjälpa honom eller henne vidare. De arbetssökande ska bli hårdvaluta.
Privata aktörer ska på nytt kunna ta skattebetalarnas pengar och stoppa ned i egen ficka.

Berättade jag att Arbetsförmedlingen fortfarande ska finnas kvar? Det måste kanske nämnas i sammanhanget. Det är så att Arbetsförmedlingen bör i stället administrera upphandlingen av de privata tjänsterna.

Och vips så blev det skitdyrt!

2 kommentarer:

  1. Ett desperat utspel från ett desperat parti. Riksrevisionen har inte hittat några fördelar med de privata alternativ som finns idag. AF-kontor utan "konkurrens" har bättre resultat än de "konkurrensutsatta" AF-kontoren. Jag tror att det är svårt att göra business på arbetslösa utan att det drabbar antingen kostnaden eller kvalitén. Men, AF kan naturligtvis bli bättre. Mindre klåfingriga politiker skulle underlätta.

    SvaraRadera
  2. Självklart kan AF bli bättre! Det är sånt vi ska koncentrera oss på att jobba med i stället för att slänga bort verksamheter som byggts upp under decennier. Förbättra inte förkasta.

    SvaraRadera