fredag 22 januari 2010

Monas väska

Läser med spänning om rabaldret kring Mona Sahlins handväska. Hade helt missat det under gårdagen. För er som också missade: Mona hade en väska med sig som beräknas kosta 6000 spänn. Den fastnade på partiledarbilden som togs härom dagen.

Två läger har utkristalliserat sig. För och emot såklart.

Ja, kan man inte kritisera henne för politiken så ligger naturligtvis handväskan nära till hands...

Som hastigas kan man läsa att Mona dessuom FÅTT väskan i PRESENT av en kompis när hon fyllde 50. Alltså Mona har själv inte köpt väskan som kritikerna menar kostar en halv månadslön.
Så vad ska Mona göra?

"Nej, presenter det får jag inte ta emot om jag inte vet att de är värda mindre än en hundring, serru."

Eller:

"Sitter prislappen kvar? Jag måste ha koll på det serru."

Kan någon vara snäll och kolla upp vad regeringen Reinfeldts alla ministrar köper sina skor, väskor, plånböcker och annat krafs? Så att vi verkligen får koll på det som är viktigt.

Och Mona, glöm inte att ta säck och aska nästa gång!

Karin skriver också om Monas väska på ett klokt sätt!

6 kommentarer:

 1. tycker ni inte att hon ska ha en konsumkasse av plast i stället. eller .......

  SvaraRadera
 2. Jag bryr mig inte om i vad hon bär sitt politiska budskap så länge det är klokt.

  SvaraRadera
 3. Självklart så hon få ha sin väska i fred. Jag skulle själv vilja ha en sån fin väska..

  SvaraRadera
 4. "För en socialdemokratisk partiordförande borde kampen mot social ojämlikhet vara det centrala. Så uppfattar de flesta väljare det. Hennes dyra handväska ger precis motsatt meddelande. Den där Louis Vuittonväskan är som den lilla spricka i fasaden som gör att hela det oroande värderingslandskapet bakom kulisserna skymtar "skriver författaren och vänsterdebattören GÖRAN GREIDER.

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/22/mona-sahlins-v-ska-r-ett-hot-mot-socialdemokratin

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig hört talas om någon som tackat nej till en 50-årsgåva därför att den var för dyr. Det kan faktiskt vara så också att flera samlar ihop till 50-årsgåvor. Jag tänker faktiskt. Det har kanske gått lite för bra för Mona ett tag. Hon har gjort bra ifrån sig i tal och debatter. Då måste man börja gräva i gamla skåp och väskor för att knäcka henne. Jag börjar dock tro att effekten kan bli den motsatta. Det hörde på affärn idag att Mona Sahlin faktiskt fått fler som uppskattar henne med eller utan väska.

  SvaraRadera
 6. Jag tror som Inge.
  För när är det ursäktat att ha något dyrt för mig som sosse? Får jag spara flera år till något jag vill ha och sedan köpa det? Är det skamligt att ärva en slant? Jag bryr mig om vilken politik som förs, inte vad Mona bär sina sminkgrejer i. Strunt!

  SvaraRadera