fredag 11 november 2022

Fiskelycka

 Idag drog jag till butiken på lunchen för att se om det fanns någon färsk fisk som var något att skriva hem om. Och jodå! Där fanns kummelfile med skinn till hyfsat pris. Kummel är en vit fisk med fast kött som påminner om torsk. 

Jag kommer ta fisken och lägga i form och baka den i ugnen med en klick ramslöksmör på! Det tar inte lång stund, kanske tio minuter. Man ska inte köra fisken för länge. Till detta kommer jag steka en råraka där jag blandar fänkål och mandelpotatis. Till förrätt äter vi två havskräftor var och sedan gör maken en sås till fisken på skalen. Kvällens grönsak blir blandad grönsallat från landet. Jag sådde i september och vi har skördat mängder sedan dess. Det är verkligen en lyx att kunna skörda i november. 

I helgen ska jag bädda för mera skörd i vinter. I växthuset har jag ett murar tråg där jag odlar gurkor under sommaren. Nu kommer jag byta lite jord i tråget och sedan så både sallat och kål. Blir härligt grönt framöver. Om det inte gror nu så gror det tidigt nästa år. 

Kvällens dessert blir en läcker moccamousse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar