onsdag 26 oktober 2022

Flytande kåldolmar utan pill

 Nej, jag vill inte göra kåldolmar. Det är för pilligt och ger inte valuta för jobbet tycker jag. Äta kåldolmar går utmärk för all del.

Jag gör kåldolmarna flytande i en allt-i-ett-gryta i stället. Jag bryner kål och fläskfärs var för sig. Kålen ska ha attityd och smaksättas med sirap på slutet. När allt är brynt så tillsätter jag lite vatten och mycket grädde. Här kan man ta efter behag. Tar man bara grädde så puttrar det samman utan redning, tar man mest vatten plus en gräddslatt så kan man reda av. Krydda med kinesisk soja, salt och vitpeppar.

Väldigt gott.

För övrigt har jag snöat in på kombon tonfisk på burk och kapris. Häromdagen bredde jag färskost på naanbröd, på med tonfisk, ost och toppa med kapris. In i ugnen en stund och ät sedan med sallad. Mums...

Idag på lunchen tog jag resten av tonfisken. Nu tillsammans med en deciliter grädde i en gryta. Plus kapris, salt och peppar (mycket svartpeppar). Pasta på tallrik och så hällde jag såsen över och rev lite parmesan på toppen. Jag hade mat på under tio minuter faktiskt. God mat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar