måndag 5 mars 2012

Passiva regeringen som hellre gör ingenting än fel

Idag läser jag om vår passiva regering som leds av en svag statsminister som ger dåliga råd och som verkligen är bortblåst just när det blåser som mest. Det är Johan Westerholm som funderar över regering och ministär.

Johan Westerholm skriver bland annat så här:
"Vi har nu en ungdomsarbetslöshet som biter sig fast, långtidsarbetslösa som inte kommer in på arbetsmarknaden, ett sjukförsäkringskomplex som i allt väsentligt missat målet med att få in de drabbats av olycka på arbetsmarknaden igen. Och vi har en statsminister som hyllar passiviteten som ledarskapsmodell."

I Expressen läser jag detta:
"Stigande arbetslöshet i kombination med pressat opinionsläge för de tre mindre partierna ökar spänningen. Enligt källor till Di motsätter sig Moderaterna flera initiativ av de andra partierna.

- Nu handlar det om att göra minst fel innan nästa val. Fredrik Reinfeldt är väldigt tydlig i utvecklingssamtalen med ministrarna: Det är bättre att inte göra något alls än att göra fel, säger en källa till Di."

Sossarna med Löven i spetsen ökar. Pressen på regeringen att sköta sitt jobb ökar. För varje dag är det allt flera som inser att välfärden inte är värdig längre. Människor tänker själva och lägger ihop ett plus ett.
Då kontrar Reifeldt med att ge direktiv om att ligga lågt och "göra minst fel" inför kommande val.

Makten och härligheten framför allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar