onsdag 30 oktober 2013

Onödigt att bli förbannad på moderaterna

Alltså. Varför blir ni arga på moderaterna för att de byter logga och retorik? Det är ju helt meningslöst för vi vet ju att de behåller samma gamla högerpolitik.

Det rimmade till och med.

Moderaternas egen fina partisekreterare Kent spetsar till det lite i SvD:

"Enligt Moderaternas partisekreterare Kent Persson är det nu slut på hymlandet om vilket som är Sveriges arbetarparti.
- Nu går vi rakt på. Då blir det tydligt vem det är som sätter jobben först. Ska man lyckas med förnyelse måste allt hänga ihop."

Hänga ihop?

I Sverige idag har vi nära nog 400 000 (7,5 procent) arbetslösa människor. Jag minns när Reinfeldt dundrade på mot Göran Persson 2006 och kallade 6 procents arbetslöshet för "massarbetslöshet". Många av de arbetssökande är på väg in i långtidsarbetslöshet och allt för många av dem är unga människor som aldrig ens fått in en fot på arbetsmarknaden. Ungefär 200 000 finns i arbetsmarknadsåtgärder som inte verkar leda till annat än hopplöshet och fattigdom.
Som om inte arbetslöshet vore illa nog så ökar även sjukskrivningarna.  Detta med utförsäkringar och sjukdom skriver ofta Martin Moberg om på ett kunnigt sätt.
Och till detta kan vi lägga uppretade pensionärer som inte gillar att särbehandlas.

Så nog är moderaterna ett parti för arbetande alltid. Sjuka, gamla och arbetssökande struntar de ju uppenbarligen i helt. Den taktiken kommer på sikt ge oss ett kallt samhälle där inte det blir riktigt bra för någon. På kort sikt är det som att kissa på sig ni vet. Det värmer lite först...men sedan blir det kallt, så kallt. Girighet och rikedom kanske är kul ett tag. Men när den stora massan som inte får ta del av smörgåsbordet tröttnar så blir det ett annat land att leva i. Även för dem som har. Sjukvården i Skåne och i Stockholm börjar rent av vara ett riktigt praktexempel på hur det blir riktigt iskallt emellanåt. Äldrevården är heller inte alltid så roligt att läsa om. Och förskollärare som går på knäna och måste spara... Det är rent skitprat, om jag så får säga. Pengar det finns det i samhället. Massor. Men de är på helt fel ställe just nu.

Låt oss uppröras över detta idag. Ett litet smakprov på den värld som ett högersamhälle kan bjuda på. Väl bekomme!

4 kommentarer:

 1. En statsminister som kallar alla de människor i sitt land som drabbats av sjukdom eller arbetslöshet för "bidragstagare" förtjänar inget annat än förakt! Att förakta människor och stigmatisera dem som "lata bidragstagare" för att deras tidigare arbetsgivare i krisens spår inte hade jobb till dem eller för att de drabbats av sjukdom/olycka är raka motsatsen till hur en "statsman" skall behandla de han är satt att styra över!

  Den mannen kommer aldrig att få min respekt och jag hoppas innerligt att han drabbas av det som man brukar kallar Karma, dvs säga att det kommer att slå tillbaka på honom själv en dag!

  Räkna inte med att jag kommer att spilla så mycket som en endaste tår över honom om han själv får smaka på hur det kan vara att drabbas av något han inte kan styra över!

  SvaraRadera
 2. .... och när får vi veta vad S vill. Efter 2014 när S vunnit valet skall dess ymnighetshorn öppnas och alla oförrätter som Alliansen skapat, enl S, ska rättas till och landet skall flyta av mjölk och honung. Lite seriositet från Er på S-bloggar, tack.

  SvaraRadera
 3. Vad S vill det har jag ingen aning om.,Men jag vet att vi vanliga människor mår bättre när vi har ett S regering.Hela landet och alla människor mår bättre.

  SvaraRadera
 4. Hoppas att alla moderater åker ut nästa val! FAS 1, 2, 3 är enbart skönhetsåtgärd och namnbyte för arbetslöshet och bidrag. Likadan med jobbskatteavdrag som belastar de svaga, fattiga och arbetslösa!

  SvaraRadera