söndag 26 augusti 2012

Hånfulla moderater

När moderaterna valde ansvarig för sociala medier/twitter så hade de kanske inte sin bästa dag. I alla fall inte om Thomas Böhlmark var det vassaste de hade att plocka fram. Att han kallar Nalin Pekgul för "klappturk" på sitt twitterflöde är ju helt vansinnigt. Att flera andra moderater hakar på och applåderar detta är så otroligt att jag blir mållös. Nu verkar det som om han blir avstängd från sitt uppdrag.

I mitt kommentarsfält på facebook undrade någon vad de kallar Nyamko Sabuni bakom hennes rygg?

Och jag undrar sannerligen om de har vett att sänka blicken och rodna av skam när de möte henne och andra med annan bakgrund än de själva har.

Böhlmark har bett om ursäkt. Men skadan är redan skedd. Ursäkten bad han om efter påpekanden om att detta inte var så trevligt sagt. Ursäkten är politiskt korrekt men hans groda, den var spontan.

Flera som noterat detta är Röda Berget och Alliansfritt och Martin Moberg.

Gammelmedia minsann både DN AB SvD och Expressen.

2 kommentarer:

  1. "Och jag undrar sannerligen om de har vett att sänka blicken och rodna av skam när de möte henne och andra med annan bakgrund än de själva har."

    Så sant som det är sagt. Att döma eller förlöjliga andra utifrån deras icke-normativa vita, kristna svenska bakgrund är ett uttryck för rasism. Oavsett hur "oskyldigt" man hävdar att är. Det är ju "oskyldigt" eftersom det har blivit så pass vanligt.
    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är rätt så avslöjande för moderaterna. Man får väl grunna lite på hur de pratar sinsimellan när mickarna inte är där.

    Att sen Jimmie Åkesson tycker att det är normalt att skriva så där är också intressant.

    SvaraRadera