måndag 27 augusti 2012

Hagbom borde möjligen tiga!

Maria Hagbom, politisk sekreterare i Tyresö kommun och moderat, deltog i den otroliga twitterkonversationen där Thomas Böhlmark, moderaternas twitter- och sociala medieransvarige, kallade Nalin Pekgul för "klappturk". Stormen lät inte vänta på sig, Böhlmar blev avstängd och vad gör då Maria Hagbom?

Bland annat säger hon så här till SvD:
"Jag hade inte uppfattningen att det kunde uppfattas som rasistiskt, men med facit i hand är det klart att jag ångrar det. Jag var aningslös inför ordet. Men det var ju bara en referens till hennes (red anm: Pekguls) applåder, säger Maria Hagbom."


Hur tänker hon då?

Både Hagbom och Böhlmark tyckte det var okej att använda ordet "klappturk", ja de verkade till och med förvånansvärt bekväma och invanda med detta. Det skrämmer mig.

På sin egen blogg skriver Hagbom så här:

"Jag kommer heller aldrig att köpa att jag inte får skratta åt dumheter och dråpligheter som florerar på nätet utan att jag ska bli påklistrad en massa åsikter som jag inte har."


Sålunda får man anta att Hagbom ser det som dråpligt att benämna någon som "klappturk" och att det är så roande att man kan skratta åt det, eller "LOL" som hon skrev på twitter.

Jag kan i alla fall hålla mig för skratt.


2 kommentarer:

  1. Krister Karlsson27 augusti 2012 04:04

    Här beskriver If Metall moderata väljare som Svenne Banan. Svenne är ett skällsord för etniska svenskar myntat av invandrare. http://www.ifmetall.se/ifmetall/avd/content.nsf/aget?openagent&key=moderaterna_lockade_med_roda_varderingar_da_lockar_svenne_banan_blatt_1327051696100

    If Metall är socialdemokratin närstående. Mig veterligen har ingen i If Metall fått avgå utan istället lyfts förbundsordföranden fram som partiledare. Hur ska detta tolkas? Är rasism Ok i de egna leden men inte annars?

    SvaraRadera
  2. Maria Hagbom fick kicken efter detta utspel rapporterade vår lokaltidning Tyresö Nyheter.

    SvaraRadera