söndag 10 april 2011

Fredde fegar ur!

Fredde från solsidan fegar ur. Då menar jag inte Fredde som är gift med Mickan utan Fredde som faktiskt är statsminister. Han lever minsann i högsta grad på solsidan.

Fredrik Reinfeldt tänker inte ta debatt med Håkan Juholt inför omvalet i Västra Götalandsregionen. Via sin pressis meddelar han att de vill se att socialdemokraterna "presenterar sin sakpolitik först" vad tusan de nu menar med det? Ska vi lista vad vi tänker ta upp i debatten först så han kan vara förberedd på allt? Eller vill de helst bestämma innehållet också?

Jag tror att det är så enkelt att Reinfeldt inte vågar möta Håkan ute i landet. Där vet vi att Håkan är på mammas gata och det vet Reinfeldt också.

Pressisen påpekar att de ska debattera i riksdagen framöver. Tryggare kan ingen vara....

Mera hos Högbergs tankar och Webbredaktör och Roger Jönsson och Peter Andersson och Sebastian Stenholm och Röda berget ger oss en glimt av Sverige i dag.

Behovet av ordning och reda på kommunen läser ni mera om här. Inte minst aktuellt på grund av detta.

2 kommentarer:

 1. Göteborg är ju även ett gammalt sosse-fäste, så Freddan vågar väl inte spela på bortaplan. Synd, hade varit kul att se Håkan mosa Freddan.

  SvaraRadera
 2. Bengt Marklund10 april 2011 19:30

  Hur gick det inför valet 2010? Under lång tid presenterade vänstern ingen tydlig politik, och vann under den tiden alla debatter. Man låg också bra till opinionsmässigt.

  Sedan tvingades S att våren 2010 presentera en sakpolitik och en budget för denna som man därefter debatterade ett flertal med Alliansen. Och för varje debatt minskade stödet för S för att till sist sluta i ett katastrofval.

  Att Reinfeldt säger att han vill att S först presenterar en sakpolitik att debattera är med tanke på detta inte så konstigt. När det är sakpolitik och den budget som ska bära politiken som debatteras så vinner Alliansen, när vänsterdebattörer tillåts kritisera Alliansens politik utan att komma med egna förslag så vinner vänstern.

  Det som är märkligt är att det finns ett antal sossar som tror att Reinfeldt går på samma visa två gånger i rad. Nä, när Juholt presenterar en tydlig sakpolitik och en budget med massiva skattehöjningar för vanligt folk att stödja den på så kommer Reinfeldt att ställa upp i debatter - och vinna. Precis som inför valet 2010 alltså...

  SvaraRadera