torsdag 13 januari 2011

Barnen fick vänta - inte skattesänkningarna dock

Bloggaren Anne Skåner är förbannad. Och jag förstår henne verkligen. Regeringen Reinfeldt håller skattesänkarfanan högt och till just skattesänkningar finns det alltid slantar kvar. Barnen däremot, till deras säkerhet finns det inte en krona just nu. Bland annat skriver Anne så här:

"Inför höstens riksdagsarbete var vi många som hoppades att Barnskyddsutredningen skulle finnas med på propositionslistan över årets arbetet. Men så var inte fallet. Ordförande i Riksdagens Socialutskott, Kennet Johansson (C) sa i ett debattprogram i TV, att frågan troligen inte kommer upp före 2012 då det saknas pengar.

På Socialdepartementet säger man att i dagsläget, vets det inte när Barnskyddsutredningens arbete kommer upp på dagordningen. Frågan bereds (detsamma som allt från sitta och tänka till att ev slutföra något) mao ett tomt ord för att inte någon vet vad som händer. Däremot hänvisas till att vissa ändringar gjorts, som tillsynslagen vilket innebär att Socialstyrelsen skall kontrollera HVB och Statliga SIS-hem oftare, minst fyra gånger om året.

Barnskyddsutredningen som skall leda till en lagen om stöd och skydd för barn och unga, är troligen en av de viktigaste utreningarna om gjorts av alliansregeringen, förutom Upprättelseutredningen vars betänkande lämnas första veckan i februari, och skulle leda fram till en säkrare hantering av barn och ungdomsärenden vid landets socialförvaltningar. "

Läs gärna hela hennes inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar