måndag 22 mars 2010

Nej, nu får det vara nog!

I dagens Vimmerby Tidning (finns inget att länka till) replikerar Ingela Nilsson Nachtweij på ett svar som jag och Helen Nilsson skrivit till henne om rit-avdrag, något slags skatteavdrag som hon och centern för fram tillsammans med möjligheten att få skatteavdrag för hundrastning.

Uppdaterat:
Nu finns inlägget utlagt på Vimerby Tidnings hemsida.

Det Nilsson Nachtweij svarar på är detta.

Det är synd att jag inte kan länka till svaret. Där blandas politiska äpplen med politiska päron på ett sätt som får hela fruktskålen i gungning. Det blir faktiskt helt omöjligt att både debattera och svara när Ingela Nilsson Nachtweij inte vet vad som sköts av kommunen och vad som sköts av staten. Hon presenterar miljonsiffror utan någon som helst underbyggnad och kräver samtidigt att Helen och jag ska redovisa budget. Själv hänvisar hon till sin partikamrat Peter Fjällgård när det gäller siffrorna. Han är förvisso en trevlig kille men skulle jag och Helen komma undan med att hänvisa till Jan Henriksson? Troligen inte.

Ingela Nilsson Nachtweij tillskriver oss dessutom ett krav på sextimmarsvecka och jag hoppas det är en felskrivning. Alternativet till slarv är kanske annars någon slags svartmålning och det skulle kännas mera än märkligt.

Ingela Nilsson Nachtweij väljer att avkräva oss på svar om än det ena och än det andra. Själv struntar hon i våra frågor och nu är resan vid vägs ände. Vi har tydligt redovisat både ekonomiska förutsättningar och förslag. Troligen är det bästa om vi kan enas om att vi inte blir eniga i detta. Det är två olika sorters samhälle vi vill ha. Ingela Nilsson Nachtweij styr åt ett helt annat håll. Det är skönt att det är så tydligt. I september kommer väljarna att avgöra vilket som är rätt.

Jag ska bjuda på två länkar som är riktigt bra läsning för den som är intresserad av rut-avdrag och liknade.

Den ena är till en debatt av Luciano Astudillo.

Den andra är skriven av en nationalekonom med kopplig till TCO, Roland Spånt.