tisdag 2 februari 2010

Skattesänkning är lösningen på ungdomsarbetslösheten

Anders Åkesson (C), skrev i Vimmerby Tidning att lösningen på ungdomsarbetslösheten är skattesänkningar. Jag svarade så här:


Göm dig inte bakom skatteskynket, Anders!

Anders Åkesson, (C), och hans alliansvänner tror att lösningen på allt är skattesänkningar. Nu senast var det ungdomsarbetslösheten som skulle ordnas till med universallösningen. Motsatsen för Anders Åkesson, och roten till allt ont, är då förstås skattehöjningar.

Jag tycker att det verkar som om de allra flesta människor förstått sambandet mellan skatt och vårt gemensamma välfärdssystem. Utom den moderatledda regeringen. Som lånar till skattesänkningar.

För att kunna ha en gemensam offentlig sektor, trygghetssystem och service måste vi betala skatt. De arbetslösa unga gynnas inte av generella skattesänkningar, de behöver åtgärder och resurser.

Socialdemokraterna föreslår att varje ung människa som blir arbetslös omedelbart ska ha en individuell genomgång av vad just han eller hon behöver. En snabb kartläggning och sedan handling. Utbildning, praktik eller en subventionerad anställning. I dag får de unga gå med händerna i fickorna i tre månader och vänta på att det överhuvudtaget ska hända något!
Det ger inga jobb, Anders Åkesson!

1 kommentar:

  1. "Socialdemokraterna föreslår att varje ung människa som blir arbetslös omedelbart ska ha en individuell genomgång av vad just han eller hon behöver."

    Hmm. "individuell", hur passar det ordet ihop med eran ideologi? Slut på egna idéer?

    SvaraRadera