onsdag 28 oktober 2015

I Indien

Det indiska köket hör till mina favoriter. Därför tog jag och gjorde en snabb indisk kryddblandning igår och gned in i några kycklinglår. Man kan googla fram blandningar och göra själv eller så kan man köpa finfina färdiga saker. Jag gjorde lite av varje eftersom jag hade lite Garam masala på burk som jag la till en del grejer i. Fin rapsolja och en pressad lime i en form och så vända kycklingarna i det och strö på kryddorna. In i ugnen på 175 grader. Jag valde två timmar eftersom det gäller att vända och ösa klubborna. Och jag gillar knaprigt skinn. Skinnsidan upp på slutet med andra ord. Ni som tycker detta tar tid - tänk på så mycket annat ni kan göra under tiden! Storstäda en garderob eller bara lägga upp fötterna och läsa!
Till klubborna kokte jag ris i kycklingbuljong och en tesked gurkmeja för färgen. När riset är kokt så slänger man på en näve russin och rör om. Till sås tog jag turkisk yoghurt som jag smaksatte med mynta, citronsaft, honung, salt och svartpeppar. Väldigt gott! Salladen gjorde  jag med isbergssallad, lite tunnskivad squash och kokta puylinser. Väldigt gott alltihop! Linserna kan vara lite trixiga att få tag i. Jag köper mina i Hötorgshallen i Stockholm om jag har vägarna förbi. Kanske finns de i mera välsorterade matbutiker också om ni har tur. De är väldigt goda att göra biffar av nämligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar