torsdag 20 mars 2014

Vad är nästa steg i jakten på vinst - ättestupa?

Om vi bortser från att den moderatledda regeringen helt verkar ha tappat all verklighetsförankring när det gäller det mesta, inte minst försvaret och arbetslösheten, så landar jag idag i en skandal med hårt bröd och vatten inblandat.

Få personer i riket kan väl så här dags ha missat att barnen får svälta i vinstintressets namn?

Jag ska inte harva om allt ytterligare en gång utan jag vill i stället ta en funderare på vad som komma skall om de får hållas. Om man nu kan tillåta sig låta barnen svälta och gå med våta blöjor så borde det ju inte finnas gränser för vinstintressets påhittighet. I tidningen Dagens Samhälle kan vi idag läsa om hur underfinasierad välfärden är och hur mycket framtidens äldrevård kan komma att kosta. Det är inte fråga om småslantar vill jag lova...

Citat från Dagens Samhälle:
"Med skatter på dagens nivå kommer välfärdens finansieringsunderskott år 2035 att uppgå till runt 200 miljarder, enligt Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). "

Sålunda torde det finnas pengar att tjäna på att lösa problemet...

Ättestupan har en plats i fornnordiskt berättande. Där handlar det om att äldre som inte kunde försörja sig helt sonika knuffades utför ett stup och mötte döden. Men nog är det väl långsökt att tro att någon ska förespråka det?

Å andra sidan så hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat tro att man medvetet svälte barn på vatten och bröd när jag vaknade i måndags.

Högbergs tankar noterar att det är fasligt tyst på de borgerliga ledarsidorna...
Flera skriver om detta i dag Roger Jönsson i två inlägg, Martin Moberg även han i två inlägg, Olas tankar och Röda Berget och Expressen för att nämna några.

1 kommentar:

  1. Man kallar det vinst , Men det är inte vinst, det är ren stöld från det som är vårt gemensamma. Samma gäller jobbskatteavdraget det är inget jobbskatteavdrag det är en ren stöld från de inbetalningar som skett i arbetsgivaravgiftens sociala premier som man smiter från och roffar av från de som betalat till detta.
    Det pågår en systematiskt stöld från nyliberaler från det vi gemensamt skapat och äger.
    Detta delas ut och mest till de som hade mest.


    SvaraRadera