torsdag 23 november 2017

Rostad rotselleri

Alldeles strax tänker jag gå och stoppa in en hel rotselleri i ugnen. Det är rent av gudomligt vad som händer med en rotselleri som får bakas så. Jag brukar skrubba sellerin riktigt ren, torka den och sedan smeta in hela med mjukt smör. In i ugnen ett par tre timmar på cirka 180 grader. Man får sticka lite. Rotsellerin får gärna ha lite färg när den är klar. Det ger skalet en underbar karaktär. Jag hör till dem som förordar att man äter skalet också. Helt ok om man bara ser till att tvätta rotsellerin väl, skrubba med rotfruktsborste!

Som tillbehör kan man ha ett gott kryddsmör. Jag rekommenderar ett brynt smör som man tillsätter finrivet citronskal, låter svalna och sedan vispar fluffigt med elvisp. Om du inte provat så gör det, vispat smör är något helt gudomligt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar