Det blev så gott att jag åt onödigt mycket!
Till 2 pers (och det blir inga rester!)
1 pkt gravad lax
3 dl grädde
Rivet skal och saft från en halv citron
En rejäl näve hackad dill
Två rejäla nävar färsk spenat
Lägg en klick smör i pannan och hetta upp. Stek strimlad gravlax snabbt, häll på grädde och låt puttra. Riv över citronzest och kläm i saften. Smaka. Möjligen kan man här ha i en gnutta socker för balans. Men absolut inget salt eftersom gravlaxen är så pass salt i sig själv att hela rätten klarar sig med den sältan. Avsluta med att ha i dillen och spenaten och låt det gå ihop någon minut i pannan. Klart! Jag tror att just denna såsen tar kortare tid än pastan om ni tar torr pasta. Riktig snabbmat med andra ord. Riv över lite parmesan innan servering.
För övrigt så tycker jag att sommaren ska skärpa sig. Var är de varma rosékvällarna?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar