Idag är det bättre väder än på midsommarafton! Ja, det är faktiskt en gissning så god som någon. 13 grader i skuggan och njutbart solsken har lockat fram massor av fjärilar idag. Till och med ett bi som girigt förflyttade sig mellan krokusarna såg jag.
Flyg och far vintern och in med lite schyst vår. Ikväll äter jag räkmacka på Astrid Lindgrens Näs och är med på bokprat om rykande aktuella Bröderna Lejonhjärta.
onsdag 16 mars 2016
tisdag 15 mars 2016
Hjälp grannen med middag
Jag erkänner. Det bor till och från en liten kollektivkramare inuti mig. Inte jämt, jag uppskattar ensamhet och hemmets härd på alla sätt. Men ibland...tänk att bo på en gård i Toscana och stå där och röra i min tomatsås. Mama Dolmio typ. Kanske mera mama Dolmio än 1970-tals kollektivare....jag skulle inte klara oredan.
Därför blev jag lite extra glad när ny teknik nu verkar gå min väg. Om jag lagar för mycket mat så kan jag sälja den till grannen som inte hinner!
Tänk om den möjligheten hade funnits förra måndagen när jag stod i köket och lagade mat till bara mig. Med fem matlådor som resultat utöver min egen middag...
Därför blev jag lite extra glad när ny teknik nu verkar gå min väg. Om jag lagar för mycket mat så kan jag sälja den till grannen som inte hinner!
Tänk om den möjligheten hade funnits förra måndagen när jag stod i köket och lagade mat till bara mig. Med fem matlådor som resultat utöver min egen middag...
måndag 14 mars 2016
Muscovadosirap
Ja, man skulle kunna tro att jag är sponsrad här. Men det är jag inte. Muscovadosirapen förtjänar ett omnämnande vill jag lova.
I lördags gjorde vi glassefterrätt. Bara vaniljglass (en god en) som toppades med skivad banan, muscovadosirap och sötsalta nötter. Shit vad gott!
De sötsalta nötterna gör man genom att smälta socker i en stekpanna, hälla i samma mängd nötter som socker (jag tog valnötter och cashew, hackade) och en rejäl nypa salt. Rör om och låt svalna på bakplåtspapper. Hacka. Supergott till glass!
I lördags gjorde vi glassefterrätt. Bara vaniljglass (en god en) som toppades med skivad banan, muscovadosirap och sötsalta nötter. Shit vad gott!
De sötsalta nötterna gör man genom att smälta socker i en stekpanna, hälla i samma mängd nötter som socker (jag tog valnötter och cashew, hackade) och en rejäl nypa salt. Rör om och låt svalna på bakplåtspapper. Hacka. Supergott till glass!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)