onsdag 24 maj 2017

Min italienska fisk

Tag ett stycke torsk- eller skreirygg. Salta och peppra runt om. Stick i en stektermometer. Torr fisk gör ingen människa glad. Över 56 grader så snackar vi skosula. Låt torsken gå till 50 grader i ugnen så hinner den gå upp ett par grader till innan den når munnen.

Men det är att gå händelserna lite i förväg.

Lägg den kryddade fisken i en rapsoljad form. Lägg några halverade körsbärstomater och svarta Kalamataoliver runt om.

Toppa firren med en hemgjord pesto. Mixa pinjenötter, parmesan, basilika, vitlök, salt och svartpeppar med rapsolja. Smaka av så det är gott. På med peston på fisken och in i ugnen på 170 grader tills tempen på fisken är rätt.

Vi åt detta med en sallad som bestod av Zetas kokta grynblandning quinoa/bulgur, hackad färsk spenat, avokado och en dressing över som bestod bara av pressad citron, rapsolja, salt och svartpeppar.

Ni som inte har provat Zetas grynblandningar - gör det! Perfekt att ha i sallader nu i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar