Alla som gjort kåldolmar vet hur grinig man är när man står där med ett jättekålhuvud som skvimpar runt i kokande vatten. Man bränner sig och det tar en evighet.
Det finns en lösning på detta som är så rasande enkel att man inte tror på det först. Frys kålhuvudet!
Jajamen, frys kålhuvudet någon vecka/veckor före, ta upp det och låt det tina. Då har ni ett perfekt "förvällt" kålhuvud rakt igenom.
Då blir kåldolmarna faktiskt nästan snabbmat!
Annan snabb mat är kåldolmar som gryta. Fräs strimlad kål tills den får färg, ha i en rejäl skvätt ljus sirap. Fräs fläskfärsen bland kålen. När kål och färs har fräst färdigt så dra på grädde och liiite vatten om det blir för tjockt. Lite kalvfond, salt och vitpeppar så har ni en ljuvligt god flytande kåldomegryta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar