måndag 2 maj 2016

Vilda svin och ystra dopp

Det var våren som kom på riktigt! Valborg och 1 maj brukar ju annars vara kallt, isande kallt. I år får jag hålla persikoträdet till godo att det höll sig från att blomma under april månad. Bra där. Annars är det alltid med hjärtat i halsgropen som jag beskådar det ljuvliga trädet med det icke helt överensstämmande namnet "Frost" under tiden då det svävar mellan fruktliv och fruktdöd innan frostrisken är över. Nu så slog de första blommorna ut igår och jag hoppas vi kan se fram emot saftiga persikor nu! Bin och humlor som kan befrukta trädet finns det i massor! Frost blir det säkert men låt oss hoppas på att den inte blir allt för hård.

Annars är det ljuva tider nu! Man kan om man är ledig grilla två gånger om dagen och man kan frossa i sparris. Vi grillade vildsvin i helgen. Vildsvinskarré till och med. Mört som den finaste oxfilé och minst lika gott. Att äta kött från djur som levt fint i skogen känns alltid bra. Just vildsvin borde flera pröva.

Annars har hårt trädgårdsarbete varvats med heta dopp i nya bubbelbadet. Det finns enkla varianter som man blåser upp och som duger finfint faktiskt. Troligen håller bubbelbadet inte lika länge som ett bubbelbad med skal på men det kostade heller inte många slantar. Att krypa ned i 39 gradigt vatten efter en hård dag i trädgården är ljuvligt. Sedan kan man ligga där och lyssna på fåglar, lösa världsproblem och se solen gå ned.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar