måndag 19 augusti 2013

Det sovande folket behöver vakna till

Det har talats en hel del om sovande folk på sistone. Det är vår stasministers gamla bok som åsyftas. Den bok där han målar upp svenska folket som såssifierat och sovande i en lallande bidragsvärld.

Vissa saker borde ändå få oss att vakna till kan jag tycka.

Exempelvis det lysande förslaget att alla föräldrar bör kontrollera barnens skolas ekonomi och stabilitet innan de anmäler sina telningar. Det var väl en rasande god idé.

Kruxet i historien är bara det att själva anser sig inte Skolinspektionen ha kompetens att fixa en sådan grundlig koll. Men farsor och morsor ska kunna.

Jag har ialla fall insett det omöjliga i att ens jämföra försäkringar eller ens telefonabonnemang med varandra. Att springa runt och be om privata skolbolags årsredovisningar skulle väl bli populärt kan jag tro. Eller en god affärsidé, de skulle ju kunna ta en slant per kopia kanske.

Tänk, det finns en lösning för ängsliga föräldrar som inte önskar lusläsa ekonomiska redovisningar. Att låta telningarna gå i en kommunal skola. De går inte i konkurs, de är politiskt påverkbara och de finns kvar även efter den första terminen.

Ni vet väl vem som har ansvaret när ett skolbolag inte längre kan tjäna pengar på verksamheten? Jasså, inte det.
Det är så att det är kommunen och åter kommunen. Bara att packa in överblivna elever i den kommunala skolan utifall privata skolan konkar. Och så står skattebetalarna för hela kalaset. Lönegarantier, vassegoda. Ska vi fixa elevernas skolgång, jomenvisst. Fick ni en slant på utländska banken på köpet, vassegoda igen för all del.

Men jag är inte bitter. Jag är klarvaken.

2 kommentarer:

 1. självklart behöver det Svenska folket vakna till. Sedan 2006 har Svenska folket blivit så grundlurade så det behövs ett ordentligt uppvaknade över den lögnaktiga retorik Alliansens partier häver ur sig.

  Senast handlar det om ett femte jobbskatteavdrag där man försöker få pensionärerna att godkänna detta genom att "kasta till" dem 50-60 kr.

  Vad man inte omtalar är att klyftan ökar mellan löntagare , pensionärer ja även sjuka, arbetslösa så klart som inte får nåt alls utan tvärtom ska finansiera det femte jobbskatteavdraget 70 000 utförsäkrade sjuka räcker inte för Reinfeldt han vill fler ska begå självmord och fler leva i misär.

  Gällande pensionärer och det tillkastade skattesänknigen för dessa som man försöker lura dem med så kommer pensionerna sjukersättningarna sänkas till årsskiftet med snitt ca: 360 kr.
  Så för denna sänkta skatt på 50-60 kr får pensionärerna samt övriga s.k svaga grupper betala flera hundra extra.

  Att detta bör uppmärksammas och få Svenska folket att vakna till är viktigt.
  Vi bör genom dessa otäcka lögner istället kräva att man sätter Regering inför domstol och låta sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer döma dem.
  Nog skulle denna legistregim mjukna .
  Tänk er 70 000 utförsäkrade sjuka. Det är en överfylld Friends Arena
  dit många Moderater söker sig för ex: se fotboll.
  Jag tror ingen moderat skulle gå dit om 70 000 utförsäkrade sjuka befann sig där.
  De skull göra kalvsylta av denna regim.

  SvaraRadera
 2. Det finns egentligen bara en sak att säga om det sovande folket :)

  http://tornevalls.se/blog/2013/08/21/roadrage-s02e05-den-moderata-skattesankningen/

  SvaraRadera