onsdag 23 november 2011

Gräsrötternas ilska är befogad

Jag gör klart en sak direkt; jag har förtroende för Håkan Juholt.

Mitt förtroende för Tomas Östros och Sven-Erik Österberg däremot står inte högt i kurs just nu.

Vi är så otroligt många gräsrötter här ute i landet som funderar på vad som håller på att hända. Många i kretsen runt Håkan Juholt framstår som komplett omdömeslösa i det som kommer fram till oss via media och olika yttranden på facebook och likande.

Popcornmaskinen verkar vara glödhet inne på Cephalus just nu. Frågor som vi kan ta poäng i kastas bort, farbröder läxas upp och läckande riksdagsgrupper ger magknip.

Det håller heller inte riktigt att ständigt gnälla över att media ger en felaktig bild. Om vi har en viss verklighet att rätta oss efter så får vi bita i det sura äpplet. Vissa saker gör sig inte och då ska man låta bli. Vem tänker strategiskt och sätter dagordningen? Just nu verkar det som om hela cephalushavet stormar och surast är den som inte fick bli partiledare...

Jag hoppas naturligtvis att det inte alls är så att ledande s-företrädare motarbetar sin partiledare. Men det verkar banne mig inte bättre just nu. Och det är detta jag står och ser på, bland de andra gräsrötterna som läser kvällstidningar och kikar på nyheter på teve. Vi upplever en salig röra som vi får ta hand om ute på gator och torg. Vi förstår inte vad som händer, vi vill inte vara med och vi är med fog arga.

Jag träffade en man i går som sa att "det där som Håkan tagit ut fel inte var nån stor grej", han såg i stället alla märkliga förslag, utspel och interna strider som det som skulle komma att fälla socialdemokraterna i nästa val.

Jag hoppas naturligtvis han har fel men jag är inte säker. Och då undrar jag; alla ni som inte kan fatta att det är politiken och samhällsförändringen som är viktig, var det värt att offra detta för att få sticka kniven i ryggen på Håkan Juholt?

Flera om detta är Peter Andersson och Johan Westerholm och Röda berget och
Martin Moberg och Jinge på en blogg nära dig.

8 kommentarer:

 1. Om du tänker till lite så är det väl ingen stor ”skräll” att det är just Sahlin, Östros och Österberg som ”sätter kniven i ryggen” på Juholt... Juholt har ju gjort detsamma på dem.

  SvaraRadera
 2. Juholt är rökt. Hela Internet är nedsvärtat med negativa saker och han gör ständigt nya misstag. Regeringen förtjänar en starkare opposition. Juholt klarar inte av att leverera det.

  http://ljugholt.blogg.se/

  SvaraRadera
 3. Ärligt talat - det verkar vara myteri på gång.
  Vilket kommer leda till en enorm uppgörelse mellan höger och vänster i partiet.

  Hoppas Juholt biter sig fast, för han har väldigt många med sig, och dessa väldigt många kommer vända ryggen åt Socialdemokraterna om han blir bortkuppad.

  SvaraRadera
 4. "Om du tänker till lite så är det väl ingen stor ”skräll” att det är just Sahlin, Östros och Österberg som ”sätter kniven i ryggen” på Juholt... Juholt har ju gjort detsamma på dem."

  du påstår alltså att juholt hade varit partiledare innan sahlin och att han såg till att komma tillbaks som partiledare innan hon hade haft sin första valrörelse av ren hämndlust?

  det verkar rätt tydligt: sahlin, östros och österberg hade en plan. sahlin skulle avgå, samtidigt som hon i samband med sin avgång hade ett avgörande inflytande på den kurs som skulle väljas sedan. det blev inte precis den kurs de ville, det blev inte precis den partiledare de ville, nu försöker de ordna på odemokratisk väg det de inte fick genomslag för i partiet på demokratisk väg. tyvärr.

  m. e.

  SvaraRadera
 5. Göran Perssons, Sahlin och nu Juholt.


  Dessa tre valdes enhälligt av partikongressen till partiledare utan så mycket som en harkling kunde höras i salen att någon delegat var däremot, där börjar sveket. Sveket vi nu dagligen kan följa i media där allt fler företrädare för socialdemokratin vill ha sin egen partiledare och politik drabbar just nu dom svagaste, de människor som står lägst ner på samhälls-stegen. Det är det stora sveket.

  Kjell Johansson

  SvaraRadera
 6. Förutom de interna knivhuggen är det mycket tråkigt att följa SR och SVTs rapportering tycker jag. De verkar plocka upp minsta småsak. Och samtidigt granskas inte regeringen. Under en rubrik i dagens "Studio ett" kan man se av kommentarerna att många verkar ha tröttnat.

  En av kommentarerna har denna länk:
  Bra krönika om detta i Metro:
  http://www.metro.se/kolumner/sjalvkritik-en-bristvara-i-pressen/EVHkku!jOM25ZKUAsP4/

  Jag försökte lägga in en kommentar utan att lyckas med följande text. "Studio ett har jag tidigare upplevt som informativt och relativt opartiska, så nu ser jag fram mot att ni med lika stort engagemang granskar andra partier och deras partiledare.
  Vad gäller lagstiftning om att redovisa partibidrag är det inte centerns och folkpartiets politik som är det intressanta i detta fall? Varför följer de inte sina principer utan lägger sig platt för moderaterna?"

  SvaraRadera
 7. Det viktiga nu är att gräsrötterna tar strid mot högersidan inom Socialdemokratin och visar att de inte kan få bort Juholt genom räv och rackarspel.

  Upp till kamp och stöd honom nu när hans fiender slipar knivarna!

  SvaraRadera
 8. Putte me flera:
  Är det inte viktigare att analysera varför partiet är på väg att spricka? Skall man generalisera allt som sägs från alla håll så är det en stor del av vårt partis företrädare som borde ansöka medlemskap i vänsterpartiet och ett annat lika stort som borde söka medlemskap i moderata samlingspartiet....frågan är då: vilka blir kvar? Analysen och ett starkt parti är viktigare för mig än att ens söka mandat att bilda regering i nästa val för enas vi inte har vi ingenting att komma med som ger gott till landet. Rosornas krig kommer dock fortsätta tills dess att samtliga deltagare ödmjukt respekterar sin motståndare...Juholt eller inte är oväsentligt i frågan om partiets överlevnad som jag ser det.

  SvaraRadera