onsdag 6 juli 2011

Centerns avhopp

Bara två dagar efter Fredrik Reinfeldts flopptal i Almedalen meddelar centern att partiet vill hoppa av allianståget till valet 2014.

Varför vänta?

Risken är ju uppenbar att hela partiet faktiskt inte finns alls och därmed inte ens KAN utgöra en del av alliansen!

Moderaterna kanske vågar gambla och tro på att de själva växer ytterligare och därmed inte ens behöver centern. Man behöver inte ens läsa mellan raderna för att förstå att centerföreträdare tycker att moderatföreträdare blivit för styva i korken.

Från Svd:
"– De har ridit för mycket på sin storhet. Där borde finnas en större ödmjukhet, säger Lennart Pettersson, ordförande för partiets största distrikt Skåne."

Jag har ofta blivit förvånad över att folkrörelsepartiet centern kunnat rätta in sig i moderatledet så fullt ut. Men det gnisslas nog tänder lite här och var.

Ett citat till från SvD:
"–Vi har tappat bilden av Centerpartiet som den lilla människans parti. Det är inget att hymla med att regeringsinnehavet har kostat rent partimässigt, säger exempelvis Per Schöldberg, distriktsordförande i Kronoberg."

Gång på gång har vi sett centerföreträdare försvara de mest märkliga beslut i regeringen. Kärnkraftsutbyggnaden är bara ett i mängden.

Kanske är det dags att centern lämnar de styvsinta moderaterna som inte blir ett folkrörelseparti ens när de fattar beslut att de SKA vara ett....

Centern och socialdemokraterna har samarbetat framgångsrikt tidigare. I nuläget har centern en stor och trist högerstämpel som de skulle få jobba bort. Vill centern bli den lilla människans parti igen så duger det inte att gå i moderaternas ledband.

Mera hos Claes Krantz och Martin Moberg och Peter Högberg och Peter Johansson och Ingela i Vimmerby och Johan Sjölander och Kristian Krassman på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar