torsdag 30 juni 2011

Det var Anders Borg som medvetet tvingade igenom utförsäkringarna

Konsekvenserna av det från alliansens sida applåderade beslutet att försämra sjukförsäkringen var känt. Men finansdepartementet drev igenom beslutet ändå och mot ansvarig ministers inrådan...

Ja, det finns en del att säga om det naturligtvis. I GP kan ni läsa mera om regeringens medvetna agerande. Inför röstningen i utskottet i morgon ökar förstås pressen på alliansen till ett rejält högtryck...

Jag konstaterar att de kritiserade jobbskatteavdragen till människor som har det bra var viktigare än ett skyddsnät för sjuka människor.

Från Röda berget:

"I riksdagens kammare, hjärtat av den svenska demokratin, deklarerar Gunnar Axén att ”effekterna av de nya reglerna inte gick att förutse”. Nu visar det sig att effekterna var kända och att uppgifterna var väl dokumenterade i regeringsförvaltningen.

För Axéns del innebär det en av två saker. Antingen ljög han så han medvetet i riksdagen, eller också har hans eget parti och hans egen regering ljugit för honom."


Mera om detta hos Roger Jönsson och Röda berget och Sebastian Stenholm och Peter Högberg och Johan Westerholm på en blogg nära dig.

2 kommentarer:

  1. Man kan säga att arbetande höginkomsttagare inte längre betalar sin egen välfärd utan att deras välfärd subventioneras av svårt sjuka och utsatta människor.

    SvaraRadera
  2. Det kommer en dag även för de som är friska.

    SvaraRadera