onsdag 29 juni 2011

Inse att SD är ett stödparti till regeringen!

"Oppositionen måste sluta spela under täcket med Sverigedemokraterna."

Så inleds dagens osignerade ledare i DN. Kinden blev kanske lite rosa då den meningen skrevs och en signatur hade varit att avslöja sig som aningen okunnig....milt sagt.

Låt mig kontra med ett citat till, denna gången från Nyheter24 som skriver nyhet utifrån en utredning som RUT, Riksdagens utredningstjänst (oberoende), gjort:

"Sverigedemokraterna i riksdagen röstar med regeringen i drygt 91 procent av fallen där de har chans att fälla avgörandet i kammaren."


I 91 procent av fallen.

Röstar SD med regeringen.

Vad är det ni inte förstår i ekokammaren?

Samtalade nyligen med en moderat som på fullt allvar var oroad för att socialdemokraterna hade för avsikt att göra en budget med Sverigedemokraterna. Det kommer inte att ske, svarade jag. Vi kan däremot inte förbjuda dem att rösta på de förslag som vi lägger! Precis som alliansen inte förbjudit dem att rösta på sina i 91 procent av omröstningarna i riksdagens kammare...

Allianspolitiker och deras talespersoner i DN:s ledarskara försöker desperat sätta Sverigedemokraterna i knäet på socialdemokraterna när det i själva verket är tvärt om.

Lokalt i kommunen har Sverigedemokraterna placerats på vänsterkanten i fullmäktigesalen. När vi går till votering så röstar ledamöterna icke helt överraskande till höger.

Den moderatledda regeringen måste inse att den regerar i minoritet och att skulden för det faktiskt inte ar socialdemokraternas.

Vi bär heller inte ansvaret för eventuellt dåligt väder, missväxt eller Göran Hägglunds impopularitet. Jag dementerar även att vi bär ansvar för mördarsniglar, liljebaggar och spinn. Innan alliansen ens kommer på tanken.

Läs mera i dag om ansvar och allianspåhitt hos Röda berget och Martin Moberg och Sebastians tankar och Peter Högberg på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar