tisdag 13 april 2010

En politik för solidaritet och rättvisa på RIKTIGT!

Läser med glädje och fröjd dagens DN debatt. Med visst mått av självkritik mot egen politik berättar Mona Sahlin om hur en omprövad politik ska få landet på rätt väg. Satsningar på jobb, utbildning och satsningar som ska leda till att färre behöver socialbidrag - och så bort med barnfattigdomen!
Under många år har Rädda Barnen jobbat med att undersöka barnfattigdomen i Sverige. Organisationen gör ett fantastiskt arbete.
För några år sedan skrev jag och Kenneth Björklund en motion där vi ville att barnfattigdomen i Vimmerby skulle granskas närmare. Resultatet blev att kommunfullmäktige enhälligt beslutade att de nära 250 barn som räknas som fattiga här i Vimmerby ska få en åtgärdsplan. Och det är självklart jättebra! Men när den planen ska komma vet ingen. För det vill den borgerliga majoriteten i Vimmerby inte precisera. Som tur är pekar det mesta på att Vimmerby kommer att få draghjälp i kampen mot barnfattigdom av en rödgrön regering!

Peter Andersson och Peter H skriver på samma tema tillsammans med Johan U.

Kul att notera hur moderaterna ska driva rättvisekampanj. Fast jag funderar på hur det ska gå till? Jag tycker att det verkar som om de dammar av det ena s-förslaget efter det andra och försöker göra till moderatförslag. Inte minst tydligt var det när Rapport för någon vecka sedan hade med socialdemokraternas vårpropp från 2009 och visade på att förslagen som moderaterna presenterat denna dag var tagna ur de socialdemokratiska texterna...

Men vi har sett det tidigare, säger en sak och gör en helt annan. Karin skriver om moderat rättvisa och annan...