onsdag 7 april 2010

Bra läsning!

Roman:
Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón

Tätt, spännade och gåtfullt.
Språket i Ängelns lek tar oss direkt in in handlingen. Det var oerhört lätt att se miljöer, känna dofter och bekanta sig med personligheterna i boken.
Handlingen utspelar sig i Barcelona under 1900-talets början. En ung talangfull journalist, David Martín, är huvudpersonen. Hans karriär tar konstiga vägar och han kanske inte alltid fattar de mest kloka besluten. I desperation åtar han sig att skriva en bok åt en märklig förläggare. Åtagandet blir startskottet för en rad märkliga händelser i Davids närhet. Han upptäcker märkliga ting och han blir mera och mera skrämd av sitt åtagande.
Språket är väldigt medryckande och bilderna blir tydliga. Barcelonas skumma kvarter får liv på ett fantastiskt sätt. Butikerna, krogarna och vännerna, ja allt är glasklart. För mig är det ett gott betyg, en bok man behöver kämpa sig in i kan förvisso vara läsvärd. Ängelns lek känns omedelbart som hemma. Det är spänning och intriger som tar oväntade vändningar, det är kärlekshistorian och det stora sveket. Romanen Ängelns lek är ett stort stycke god underhållning för den som gillar mystik och pussel.