torsdag 19 november 2009

Skandalen vid Vattenmässan

I går, torsdag, så visade Rapport ett inslag från Vattenmässan i Israel. Där drog reportern ned brallorna fullständigt på de så kallade ansvariga från Sveriges ambassad. När hon ville intervjua sa den ene att han skulle ställa upp om en timme och den andre skullle bara gå ut och röka. Men kruxet var att bägge försvann fortare än en avlöning i december utan att berätta något om Sveriges inblandning i Vattemässan. Israel grönskar och Palestina törstar, om man ska förenkla grovt...
Jag tycker att vi har rätt att få veta vad representanterna för ambassaden gjorde på plats, vad det kostade och varför. Att se en pinsamt illa berörd kvinnlig anställd förneka att hon vet något var just PINSAMT.

4 kommentarer:

 1. Vattenmässan är ett internationellt branschevenemang, med deltagare från många länder och inte en proisraelisk manifestation.

  Personalen var där för att göra det som mest av allt behövs just nu - hjälpa till att kränga svenska produkter på en internationell marknad.

  SvaraRadera
 2. "Israel grönskar och Palestina törstar". Vad menar du med Palestina? Vad jag förstår är Palestinamandatet i dag 80 procent av Jordanien och på så sätt fyra gånger så stort som Västbanken, Gaza och Israel tillsammans.

  Vad vill då du och dina gelikar med det lilla området som kallas Israel? Törst och elände? Kanske tillbaka till den tid före 1948 av sand och grus och grottor innan judarna ryckte upp området?

  Eller ni kanske ska förmå de mycket välmående oljearaberna att hjälpa sina bröder och systrar i Gaza och på Västbanken?

  SvaraRadera
 3. Det är så att Israelerna är grymma på vattensystem, konstbevattning, avsaltning osv. Till och med Svenskarna kan lära sig av Israelerna. Har det något med ”skandalen” att göra, så att säga.

  Ytterligare vill jag påstå att de som kritiserar Israel så skarpt, typ ”Lilla Lars” från Vänsterpartiet, och eventuellt du, kan väldigt lite om konflikten där nere. Dags att ta av handskarna och lära sig konflikten till djupet

  SvaraRadera