fredag 20 november 2009

Jag hyllar inte USA

I dag hyllar folkpartiledaren Jan Björklund USA i sitt tal. Visst, jättebra tycker han med ett land där de rika blir rikare och de fattiga fortsätter vara fattiga trots att de har både två och tre jobb. Det finns inte sjukvård till alla, bara till den som har råd att betala för sig och klyftorna växer. Jag hoppas Obama kan styra landet åt rätt håll. Men att hylla dem som en förebild tycker jag är tokigt.
Men jag förstår Björklund. Det är så det blir här i Sverige om alliansregeringen får fortsätta pressa upp arbetslösheten. Politiken de för leder till lägre löner och då blir det svårare för den som har det sämst att försörja sig. De har satt ättestupa i sjukförsäkringen samtidigt som många åtnjuter privata sjukförsäkringar. Björklunds Sverige - lite som USA redan.

2 kommentarer:

  1. Jag förstår, du föredrar DDR liksom en mängd andra apologetiker av de gamla diktaturerna i öst. Nej, det tror jag egentligen inte, men att ständigt nedvärdera USA är ingen framgångsrik politik för socialdemokrater utan passar bättre för "reformerade" kommunister från Vänsterpartiet.
    USA är förvisso ingen förebild för svensk välfärdspolitik, och är det inte heller för varken borgare ellet rödgröna.

    Att lyfta fram USA som skräckexempel fungerar dessutom inte i folkdjupet, om inte huvudsyftet är att värva vänsterpartister. När någorlunda ledande sossar med monumental politisk okänslighet ändå envisas med detta blir jag mer och mer övertygad om att socialdemokrin och dess partifolk marscherar allt mer i otakt med väljarkåren.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är trist med anonyma kommentarer, du vågar uppenbarligen inte stå för din åsikt. Det gör jag. Jag nedvärderar inte ständigt USA, jag är realist och jag ser att det finns stora brister som kan bli svåra för Obama att komma till rätta med. Men jag hoppas och tror.

    SvaraRadera