måndag 14 augusti 2017

Lunchpasta pronto!

Kan man laga mat från grunden när man är väldigt hungrig?

Ja, det kan man. Denna pasta går att variera och den går i en rasande fart. Jag använder tunna spagetti med koktid fem minuter. Den tycker jag är så mycket godare än vanlig. Jo, jag vet att det är en känsla bara...men ändå!

Sätt på spagettivatten, saltat.
Dra en bra skvätt god rapsolja i en stekpanna.
Hacka vitlök.
Hacka en bit squash och skär några goda tomater i bitar.

Stek allt på hög värme en stund.
Svartpeppra.

Lägg i och koka spagettin fem minuter i vattnet.

Dra i några skedar liten kapris i stekpannan och fortsätt steka.

Häll av spagettin och snabbt ned med den i pannan. Veva runt så alla goda smaker når spagettin. Lägg upp på tallrik och ha på lite riven parmesan.

Salta inte, kapris och ost ger tillräcklig sälta i rätten!

Som ni förstår så kan man göra en portion eller tio av denna rätt beroende på hur mycket pasta och grönsaker man har. Inget är fel. Det går självklart att variera grönsakerna i det oändliga. Rätten är så där perfekt för att rensa kylen lite. Ta det som finns och gör en god pasta liksom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar