torsdag 1 september 2011

Bidragsklipp är ju trevligt

Frihet åt var och en men gärna på skattebetalarnas bekostnad.

Så skulle centerns Annie Lööf kunna resonera verkar det som. Hon förknippas med åsikten att var och en ska bestämma mera själv och staten mindre. Hon vill att sjuka och arbetslösa ska ta större eget ansvar för sina liv. Själv klarar hon utmärkt att till punkt och pricka följa ett regelverk som innebär att Lööf får 50 000 kronor om året i bidrag för att hon och maken inte bor på samma ställe.

Absolut tillåtet enligt regelverket, men vad är det som säger att det är moraliskt riktigt för det?
Bidragsnyttjande är ett agerande som aldrig kommer att finna acceptans ute i de röda stugor som hon säger sig komma från. Det är ett agerande som föder politikerförakt och det är så nonchalant mot de riksdagsledamöter som verkligen veckovis lämnar sina familjer och för vilka detta regelverk har skapats.

Jinge skriver om hur detta handlar om att Annie Lööf vill sko sig på skattebetalarna och jag håller med. Det är verkligen oerhört enkelt att säga en sak och göra en helt annan. Det fungerar inte i barnuppfostran och det fungerar inte när man ska leda ett land.

I Aftonbladet skrivs det om att Annie Lööf far hem till Värnamo och tar hand om sina sjuka svärföräldrar tre nätter i veckan. Kanske har hennes pappa kommunalrådet i Värnamo slaktat hemtjänsten...eller så är hon verkligen av ett speciellt virke, den unga damen. Fast när hon blir minister så torde det bli kärvt med tiden...ja, att hinna med menar jag. Jag hoppas hur eller hur att Aftonbladets pigga journalister kör en koll där.

Lasse är upprörd och skriver så här:

"Att uppbära bidrag är mycket populärt, inte minst bland dem som ständigt och jämt klagar på dem som gör just det. Några som är stora och vana bidragstagare är bönder som hela tiden uppbär bidrag, fast de då har ett finare namn, nämligen EU-bidrag, vilket gör att man inte direkt kopplar dem till pengar från svenska skattebetalare, som de trots namnet kommer från."

Jo, nog verkar det som om bidragslinjen mest är viktig när det gäller att skälla på socialdemokraterna. I nästa andetag så funkar vissa bidrag utmärkt.

Tokmoderaten går loss på att gilla Annie trots att hans partiledare förmodligen redan har huvudvärk när han tänker på att tampas med henne. Flera som skriver i ämnet idag är Krassman och Peter Högberg och Johan Westerholm och Martin Moberg och Röda berget i två olika inlägg på en blogg nära dig.2 kommentarer:

  1. Dagens bästa blogginlägg tyckte jag,du lyfte fram exakt,pecis på pricken hur det ser ut.
    Mia Sjöqvist

    SvaraRadera
  2. Hon har varit gift i en månad och har rest landet runt inför partiledarevalet. Undrar om hon ens hunnit med en bröllopsresa än?

    SvaraRadera