Det töar och fåglarna får sitt vårkvitter. Det är så klart bedrägligt, jag vet. Minst en månad till, kanske två, sitter vi i köldfällan.
Då får man gotta sig åt det som är härligt nu. Läsa frökataloger. Göra långkok. Tända ljus och sitta vid brasan.
Låt fläskläggen göra come back! Billigt kött som kan förvandlas till riktiga härligheter om man låter tiden göra jobbet. Använd rimmad eller färsk, vilket som ni gillar bäst. Lägg i marinad över natten. Tänk på att salvia och citron är goda smakvänner till fläskkött. Eller varför inte soja, sesamolja, vitlök och chilli? Kör indienstyle med garam masala.
Dra på ugnen på 130 grader och stoppa in köttbiten på morgonen före jobbet. Framåt 18-19 väntar en fantastisk rätt på er.
Om svålen inte är krispig nu, vilket den oftast inte är, så prova att skåra den runt om med en vass kniv. Dra sedan på grillen i ugnen och sätt in läggen. Vakta hela tiden så att det inte bränner. Efter en stund kan ni se hur svålen poppar upp, då är den klar. Och alldeles gudomligt god att äta. Det är inte en händelse att danskarna äter sin fläskestek med svål!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar