tisdag 23 januari 2018

Risotto med topping

Jag har ofta valt att servera risotto som ett tillbehör till kött, fisk eller fågel. På senare tid så har jag börjat göra allt flera risottomiddagar där risotton får en god topping av något slag och där den helt enkelt får utgöra huvudsaken! Här är det verkligen bara fantasin som sätter gränser.
Till lunchen idag hade jag en naturell risotto med massa rostade rotfrukter och lök på. Tänk er att sätta fram en vid gryta med saffransrisotto toppad med smörstekt broccoli och rostade/hackade mandlar! River man över lite citronskal där så är man i himlen...
Eller varför inte rå och tunt hyvlad sparris plus brödtärningar stekta i smör och örter.
Stekt svamp och smulad getost! Rödbetor och smulad getost...

Ja, ni ser. Så kan man hålla på. Risotto är en gudagåva. För vet ni vad det bästa är? Om man nu skulle råka få resar av risotto så kan man göra arancini (stavas säkert på annat vis men men...). Arancini gör man genom att göra risottobollar som man sedan dubbelpanerar (mjöl, ägg, ströbröd) och friterar. Man kan fylla bollarna med goa grejer om man vill. Ost, köttrester eller grönsaksröra. Ni fattar, bästa restgrejen man kan tänka sig. Den ena festmaten blir ny festmat 2.0 liksom. Arancinibollarna kan man med fördel dippa i någon god sås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar