onsdag 7 juni 2017

Silltider är goda tider

Sommar och sill är en nödvändighet, inte sant?

Jag hittar min matjessill antingen i lösviktsdisken eller i större hinkar från Klädesholmen. På min Konsumbutik har de hinkar som rymmer 2,2 kilo matjessill och det kan kanske låta mycket men tänk er att ni ska äta sill och potatis ett par-tre gånger och göra någon annan god rätt med matjessill i och då blir det snart tomt i burken! Storpacken är prisvärd men framförallt så är innehållet så väldigt mycket bättre än det som ni får i småburkarna. Stora rejäla filéer med god smak och bra konsistens.

På nationaldagen så skar vi upp filéer, hackade ägg och gräslök. Vi skivade färsk Lundasparris tunt och la på fat. Bredvid la vi sill, hackat ägg och gräslök. Jag brynte smör och skedade varmt över. Färskpotatis från Bjäre förgyllde det hela till fulländning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar