tisdag 28 februari 2017

Hässleholms framtid

Det är något med Skåne som gör att jag förstår människor som nogsamt påpekar att de bor på Österlen. Allt är lite mjukare där. Mera konstnärligt liksom. Lundell bor ju där stora delar av året och kulturtanter duggar tätt som spön i backen. Faktum är att där finns en del skäggiga farbröder med hatt också...nåväl.

Hässleholm. Nu kommer man att minnas denna ort för mera än ett tågbyte.

Min erfarenhet från kommunpolitik säger mig att en majoritet med ett mandats övervikt (30-31) får ha en rackarns fet partipiska. Det gäller att varenda stol är fylld hela tiden. Inte ens egen bortgång är accepterat som ursäkt för att utebli utan att kalla ersättare. Ska man generalisera elakt så har de mindre, och inte minst de nya partierna, lite trixigt med den disciplinen. De är inte politiskt vana helt enkelt. Och när snön viner om knutarna eller när kvällssolen sjunker så är det kanske annat som lockar än fem-sex timmar i en plenisal. Det står tomma stolar då och då i plenisalarna runt om i riket.

Kort sagt så kommer moderaterna sannolikt snart att önska att de inte hade makten i Hässleholm. Men har man tagit fan i båten så får man ro heter det ju. Jag tycker att Csaba Bene Perlenberg skriver på pricken om problemet idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar