onsdag 6 maj 2015

Logistikspecialist

I natt 16 mm regn. På flera ställen i min trädgård så badade växterna rejält. Sniglarna joddlar och liljebaggarna håller ting. Kan någon minnas när just liljebaggar kom in i livet? Inte fanns de förr? Jädrans påfund...

Nåväl, numera klämmer jag dem mellan fingrarna i flock i stället för att skrika på valfri del i familjen. De ska döden dö.

Annars handlar det mest om logistik nu. Växter som ska ut. Växter som ska in. Säckar som ska ut. Säckar som ska in. Bord som ska ut. Bord som ska in. Stolar som ska in. Stolar som ska ut.

Jag möblerar våren.

Den ska möbleras både ute och inne. I växthuset så satte jag just in ett försök. Försöket består i en jätteverbena som övervintrat i min femtonåriga citrus kruka. Från den så klippte jag raskt av ett gäng sticklingar som jag satte ned i krukor med såjord. Med lite tur så har jag ljuva jätteverbenor i rabatten när det blir högsommar! Som grädde på moset hoppas jag att jätteverbenan som jag toppade blir till en grenad och buskig planta som lockar fjärilar snart!

Logistik för hela slanten nu alltså. Några gånger per sommar brukar jag göra en rejäl omorganisation bland växterna också. Någon kan säkert sätta namn på detta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar