fredag 22 november 2013

Finns det något annat vi kan göra för Kulturrådet?

Kära Kulturrådet!
När ni nu förlägger det så viktiga tillkännagivandet av pristagarens namn (ALMA-priset) till Stockholm så får väl vi i Vimmerby ta oss en funderare på om det inte är något annat vi kan göra för att underlätta för er i Kulturrådet.

Astrid Lindgrens barndomshem ligger ju kvar helt orört i Vimmerby. Ett stenkast från där ni tidigare tillkännagav priset. Just det, på Astrid Lindgrens Näs, ett kommunalt bolag som vi i Vimmerby driver för att vårda det kulturarv som vi bedömer att Astrid verkligen givit oss. Inte bara oss förresten utan en hel värld av lässugna vuxna och barn. Just nu håller vi på och utvecklar hela Näs för i runda slängar tio miljoner. Nåväl, det är kanske lite off topic för Kulturrådet men ändå. Jag ville nämna det.

Det är ju i alla fall 30 mil ifrån Stockholm och hit. Vi skulle ju kunna ta och forsla upp hela barndomshemmet till er? Funkar det?
Jag tänker att det kanske finns någon gräsplätt där utanför Kungliga biblioteket där vi kunde ställa den lilla röda stugan. Ja, för då har ni ju det också! Som ett pittoreskt inslag liksom.
Om det inte finns någon plats vid KB så kan ju alltid Skansen vara ett alternativ.

Nu vet jag!
Ni kan ta sockerdricksträdet också! Jag vet, det är lite stort och det har förvisso några år på nacken men sommartid så är det grönt och grannt. Ni får ta och gräva en rackarns stor grop för att få ned rötterna men annars ska det nog gå bra. Finns det plats utanför KB också? Inte det...ah, men då vet jag! Junibacken! Där ute vid vattnet så finns det nog plats för sockerdricksträdet.

Då kan ni till och med köra runt och ha en riktig dag i Astrids fotspår utan att förlora särskilt mycket tid alls! KB-Skansen-Junibacken - tjong på ett par timmar och så lunch på det. Utan att ens skita ned skorna.

När jag tänker efter så vore det kanske lika bra att vi flyttar upp hela Vimmerby!
Ja, men vilken idé!
Hela kommunen!
För oss vore det ju fantastiskt, då skulle vi få tunnelbanan på knuten och ni går heller inte lottlösa det ska jag lova! Vi har lediga lägenheter minsann! Det sägs ska vara en bristvara i huvudstaden. Se där! En så kallad win-win situation.
Ni vet väl att både Gibberyd och Bullerbyn ligger i kommunen? När det gäller Mariannelund så får vi ta en kontakt med Eksjö ifall de kan tänka sig att släppa orten lös. Men jag gissar att det finns vissa möjligheter där, absolut.

För all del, bara säg till om det är något annat vi kan göra för er, kära Kulturrådet.

Mera om ALMA och Kulturrådet kan ni läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar