fredag 8 november 2013

Egen politik men med öppna ögon för omvärlden

De partier som skriker "pinsamt" högst är de partier som onekligen inte verkar fått ut något gott ur samarbetet med moderaterna alls. Vad tycker de att de har att förlora på att tänka nytt och sluta gömma sig i moderaternas kjolar? Väljare? Knappast, det finns det snart inga kvar...

Beskedet från socialdemokraterna är tydligt - vi går till val på egen politik men är beredda att söka breda lösningar med alla utom SD.

När alliansföreträdare jämför ansvarstagande och samarbetsvilja med ett mellanstadiedisco så förstår man varför de grillade korv tillsammans i Maramö. Var och en efter förmåga kan man anta.

SvD beskriver att alliansledarna står på kö för att få möjlighet att nobba inviten. Med tanke på opinionsläget så kan de få köa utanför riksdagen. Och tänk, i skrivande stund har inte moderatledaren sagt något ännu. Han sänder som vanligt fram de små som kanonmat inledningsvis. Grattis. Om det skulle visa sig att vi har rätt i att väljare är trötta på trianguleringen i mitten och stelbent blockpolitik så kan han skaka av sig och låta de små partierna klä skott för eländet. Som vanligt.

Stefan Löfvén och Carin Jämtin visar prov på det landet behöver - öppenhet, krafttag och samarbete. Något håller på att gå sönder i Sverige och då går det inte att idka krypskytte mellan två avgrunder.
Och för er som känner rädsla för att samverka med forna allianspartier - se till att det inte behöver bli aktuellt om det skrämmer er så. Ju fler som röstar på S, desto mindre inflytande för andra.

Mera i dag hos Ulf Bjereld  och Krassman och Röda Berget och Peter Högberg och LO som är glada.

1 kommentar: