fredag 12 juli 2013

Idioter som ser fotboll

Jag höjer blicken från prunkande grönska och skördefester i det lilla. Inser att det pågår fotbolls-EM där ute. Någonstans.
Det som når mig och berör mig är alla de som ser på fotboll men mest verkar se hat.
Hur mår man inuti om man gör så här? Och öppet på facebook? Att de sitter och ölar och ryar vid teven för sig själva med persiennerna nere hade inte överraskat. Nu står de öppet med rumpan bar om man så säger. Särskilt begåvat är det inte. En bekant sa att de har intellekt som fiskmåsar. Men jag vill nog hålla fiskmåsarna lite högre.

Varje dag jag möter vill jag möta med öppen nyfiken blick. Jag vill se nya saker, jag vill lära mig.  Andas in nya dofter och se människor växa. Känna lycka över enkla saker och sörja det svåra. Leva lite hela tiden.

Ni som stänger in er och hatar, stanna inne så vi andra kan andas.

Monica Green på samma tema.

3 kommentarer:

 1. Tror många ser Fotboll för att det faktiskt är kul spännande och underhållande. Att sedan vackra tjeér i sina bästa år är de som spelar
  skapar intresse för killar av naturliga skäl.

  Att man sedan har som Expertkommentator den vackraste flicka Norrland kan uppvisa med en kunnighet, munläder som är helt fantastiskt gör bara detta tv-program än mer nöje.

  Det går inte undvika att denna Jord utan kvinnan skulle se mycket tråkigare ut. Kvinnan är den som förgyllar allas tillvaro.
  Framför mer feminism

  SvaraRadera
 2. Å, ja. Du har så rätt. Det är självklart så att de som beter sig illa sticker ut och de som bara tittar och gillar syns mindre. Däremot är jag väldigt glad över att många som gillar fotboll har visat att man inte gillar sexistiska och nedsättande galningar.
  Och jag lovar, det händer att jag tittar på fotboll!

  SvaraRadera
 3. De som beter sig illa kanske har andra anledningar som påverkar dem.
  Det kan indelas i kategorier. Bara för att nämna två kan det vara högerextremister som har allt dukat vad gäller pengar självförtroende. Men de kan bete sig väldigt egoistiska och formas av den högerpolitik som väöller fram där idividualism Ayn Randtrend breder ut sig.
  Kort sagt man använder friheten till att göra precis som man vill både i uppträdande och text.

  Den andra kategorin kan vara precis den motsatta, den som sedan 2006 förtrycks av den borgeliga regimen. har varken pengar bostad eller en fast trygg tillvaro.
  Dessa kan uttrycka sin bitterhet på nätet .
  Tyvärr vill högern fortsätta förtrycka dessa skapa än fler skattechoker mot dessa genom att öka skatteklyftan där svaga grupper får betala allt högre skatt i förhållande till välavlönade som allt mer uppvisar en ovilja och betalar allt mer regressiv skatt.
  Ett femte jobbskatteavdrag kommer öka föraktet, hatet, och av det kommer
  oskyldiga drabbas. Tacka framförallt den borgeliga Alliansen och främst Moderaterna för att den attityden skapats.
  Sverige som MiniUSA blir inte bra.

  SvaraRadera