tisdag 7 maj 2013

Jobbfiasko för regeringen

Det är ingen kioskvältar-rubrik precis.  Jag har skrivit om detta tidigare både här och här.

Om man ger ett bidrag jäms över till arbetsgivare som anställer unga så får det effekten att de som vanligtvis anställer unga får ett fint tillskott i kassan utan att göra någon som helst insats. Känd hamburgerkedja är ett exempel. Det blir inte fler jobb men tusan så mycket billigare för arbetsgivaren som bara kan casha in skattemedel.

Regeringens så kallade jobb-politik för unga är ett fiasko och nu finns det till och med en forskarrapport som säger samma sak som ansedda ekonomer så som Lars Calmfors och en låååååååååååååång rad socialdemokrater sagt länge. Det blir inga jobb av att kleta ut 14 miljarder i sänkta arbetsgivareavgifter för unga till alla arbetsgivare. Varje jobb som skapats har kostat mellan en och en och en halv miljon. Grattis regeringen! För en och en halv miljon hade ni kunnat anställa tre personer. Sammantaget hade pengarna kunnat räcka till nästan tre gånger så många jobb!

SVT igår. Och som av en händelse så var det INGEN minister som kommenterade siffrorna. Skitdåligt. Men det är väl sossarnas fel alltihop kan jag tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar