onsdag 24 oktober 2012

Märkliga tider nu

Oj.

Vi lever i en märklig tid.

Tomten har faktiskt gått i konkurs.

Stålmannen tänker lägga journalistiken på hyllan och börjar blogga i stället.

Samt.

Ny forskning visar att män är bättre än kvinnor.

Ser ni sambandet? Nej, faktiskt inte jag heller. Det man fattar är ju att det är nya tider....på många sätt. Men eftersom forskaren som gjort studien som drar slutsatsen att män är bättre än kvinnor på att göra flera saker samtidigt råkar vara man så behömer jag tyvärr sanningshalten som låg, mycket låg.

Faktum är att jag hittar förklaringen när jag läser om hur studien gått till:
"Försökspersonerna fick hålla reda på tre digitala räkneverk med löpande sifferserier, räkneverk som gick i olika hastigheter och var dolda av färgade fält på datorskärmen. Deltagarna skulle markera när vissa sifferserier visades och fick titta på räkneverken hur ofta de ville. Samtidigt skulle de också hålla reda på vanliga svenska namn som dök upp ovanför räkneverken ett i taget. När samma namn återkom efter fyra steg skulle försökspersonen trycka på en musknapp."

Genom att utsätta 160 kvinnor och män för en fullkommligt meningslös sysselsättning så visade det sig att männen var bäst.

Kvinnorna sparade sitt krut till meningsfulla grejer....
3 kommentarer:

 1. Jag tror att forskaren gjort för många saker samtidigt och därav resultatet.
  Jag är nämnligen fullt övertygad om att är bättre på att fokusera 100% och därför gör en sak bättre än kvinnor, men att kvinnor är bättre på att splittra sitt fokus och därför kan göra flera saker samtidigt men med typ bara 70% fokus.
  Män 100% på en sak. Tappas fokus så är det kört.
  Kvinnor 70% på flera saker vilket kan leda till en sammanlagd % över 100.

  mvh
  Erik Fransson

  SvaraRadera
 2. Till Anonym, du får skilja på arbetsliv och privatliv. I arbetslivet är det många som bidrar till en helt på ett helt annat sätt än i privatlivet. Att vara 70% på mycket är inte så användbart i arbetslivet om man inte är egen- eller småföretagare. I större organisationer handlar det om att vara 100% på den uppgift som man just då har. Allt det andra tar andra hand om, andra som ska vara riktigt bra på just det de gör.

  Jag tror kvinnor behöver fler förebilder som handlar om att vara riktigt bra på någonting. Kvinnor behöver andra kvinnor som vågar vilja vara bäst på något specifikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle det endast krävas 70 % fokus när någon är egenföretagare?

   Radera