tisdag 3 juli 2012

Hyllar Morske män

Det finns stunder i livet som borde förpackas i en burk. Sedan, en sämre dag, så skulle man kunna glänta lite på locket och dra i sig en pust av det fina igen.

Så, precis så, var det i går kväll på Warmbadhus-scenen i Vimmerby.

Morske män, Göran Nachtweij och Kjell-Åke Johansson, höll i en vansinnigt trevlig kväll som dessutom kommer att upprepas om vädrets makter så vill. Plan B finnes...

Solen sken på den lilla scenen, fullsatt runt om. Både hyresgäster från husen runt om och andra som hört talas om evenemanget. I fastigheterna runt om så rörde det sig på balkongerna och det gläntades på fönster.
Vi bjöds på den ena favoritsången efter den andra och det var sällan skådad spelglädje från scenen. Min förhoppning är att de morske kände av värmen från publiken via den allsång som vi lyckades prestera.

Det fina i kråksången var dessutom att Morske män passade på att lyfta fram lokala ungdomar och barn som hade lust att dansa eller sjunga. Jätteduktiga allihop. Och modiga, vill jag lova.

Så, en toppkväll i solen, härlig musik och uppträdande. En stämning som inte gick av för hackor och avslutande extranummer som gav mersmak. Publik som dröjde sig kvar.

Vet ni vad det bästa är? Detta kommer att upprepas varje måndag hela juli kl 18.30. Nästa gång håller dessutom Warmbadhusets konstutställning öppet!

Flera som strövade förbi på vägen tittade och lyssnade men vågade nog inte riktigt sälla sig till den stora publiken. Troligen förstod de inte att detta var helt öppet och gratis.

Jag blir faktiskt rörd över att det fortfarande finns människor som vill ge så generöst av sig själva! Noll inträde, bara att ta med sig gott humör och möjligen en filt om bänkarna skulle vara fullsatta. För alla som var där i går kväll kommer garanterat att komma åter.

Fritt för flera att äntra scenen, gratis och så trevligt i all enkelhet. Tack Kjell-Åke och Göran! Ni är så bra!

Men jag kommer fortfarande att insistera på att ni spelar "Staten & Kapitalet" nästa gång...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar