lördag 5 december 2009

Mat är liv...

I går hade vi gäster. Gamla goda vänner sedan över 20 år tillbaka. Bara det... Och det skojiga är att jag faktiskt fortfarande lyckas överraska dem med mat! I går stod vi i köket och mumsade an tapasplanka som bland annat innehöll lammsalami från Solberga Gård på Öland. Plus godsaker från Skönero Gård utanför Valdemarsvik. Jo, det var toppen. Till det drack vi italienskt bubbel. Sedan hade jag förberett en klassisk fisk- och skaldjurssoppa bara att färdigställa med musslor, fisk och räkor. Till det hade vi gott bröd, saffransaioli och vispat smör som jag toppade med flingsalt. Ja, att vispa smöret med elvispen gör det mjukt, fluffift och syndigt gott... Efterrätten hade jag lånat från USA, en persikopaj med klassiskt skal runt om a la Disney... Fyllningen med persikor, ägg, mandel och kanel är bara så underbar. Det var matlycka på hög nivå...
Och så roligt att kunna mätta gäster till stor belåtenhet.

2 kommentarer:

  1. Annelie Carlsson7 december 2009 01:23

    Härligt att läsa, det låter som att matkunskaperna sitter i ;)
    Kram Annelie

    SvaraRadera
  2. Ja! Det gör de! Har verkligen haft nytta av utbildningen!

    SvaraRadera