onsdag 7 oktober 2009

Borgs tomhet

Finansminister Borg kommenterade s-budgeten i nyheterna igår. Det första som slog mig var tomheten i hans budskap. Han sa att det är en budget som kommer att vara förödande för jobben i Sverige. Det uttalandet blir nära på lyteskomiskt i sammanhanget. Anders Borg har i tre års tid lagt budgetar som skyfflar allt flera människor bort från möjligheten till egen försöjning. Han har dessutom hela tiden själv räknat med stigande arbetslöshet. Vi socialdemokrater lägger en budget som är urstark. Den tar skattemedel från höginkomsttagare och den ger hopp till unga arbetslösa. Budgeten ger pensionärer mera slantar och den stärker kvalitén i skolan. Kommuner och landsting får pengar så alla välfärdsarbetare kan behållas och bli flera. Det blir praktikplater, studieplatser och det blir ett nytt kunskapslyft. Detta, mina vänner, kallar Anders Borg förödande för jobben! Han lät lite som en uppskruvad plastleksak. Väl inövat budskap men ack så platt och tunt. Det var en ganska liten och innerst inne rädd Anders vi såg. Inte ens en spinndoktor som Schlingmann kommer att på ett hållbart sätt kunna bortförklara en klassisk s-budget med idel rättvis inriktning.

2 kommentarer:

  1. Det är ingen budget för medelsvensson. Höjda skatter med 24000 för en vanlig familj.
    En massa onödiga jobb i kommunerna, som redan har alldeles för dålig effektivitet.
    Sanslösa flygskatter för att folk inte ska få träffa sina nära och kära. Med denna politiken vinner inte axelmakterna några val.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar, tråkigt bara att du vill vara anonym. Kan bara säga att de största skattehöjningarna kommer för den som tjänar över 44 000. det tycker jag är riktigt bra. Jag håller definitivt inte med dig om onödiga jobb i kommuner och landsting. När det gäller valvinst så återstår det att se, nästa år.

    SvaraRadera