onsdag 25 april 2018

Varma wooken

Att äta snabbt och gott går. Särskilt nu när vi har, och kommer få, så fina grönsaker i butiker och land!

Igår gjorde jag en wook eller varm sallad som funkar till det mesta.

Stek kikärtor i olja, de ska få både färg och krisp. Krydda dem med paprikapulver, salt och en nypa socker.

När kikärtorna är klara så ska det gå undan. Upp med värmen i pannan och ned med:

Salladslök i bitar
Klyftade babytomater
Delade sockerärtor.

Stek på! Detta tar ett par minuter på hög värme. Avsluta med ett par nävar av de stora fina groddarna som finns att köpa. Kommer inte ihåg vad de heter men det är den lite tjockare sorten!

Ta pannan av spisen och kläm över färsk citronsaft. Rackarns gott faktiskt.

Annars så kan jag förtälja att flera tomatplantor har stora knoppar, spenaten och salladen har grott under duk i min upphöjda bädd. Till den kommande helgen ska det bli stordåd i de andra bäddarna! Komposterna ska tömmas och jordarna berikas. Kort sagt, trädgårdsgymmet lär leverera...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar