måndag 16 april 2018

Väldigt enkel chokladmousse med saltrostade cashewnötter

Om man blir sugen på efterrätt men inte har planerat något så får man rota på djupet i skåpen. Jag hittade lite överblivna mörka chokladknappar av god kvalité, en bit vit chokladkaka och en liten påse saltrostade cashewnötter. Klockrent ju!

Jag smälte chokladbitarna tillsammans i en bytta, hackade nötterna och sparade några nötter hela och fina till garnering. Vispade lite grädde fast.

När chokladen smält så låter man den svalna lite. Ha sedan i nötterna och rör om. Ta en äggula i och rör om. Sedan vänder man ned vispade grädden och lägger upp i trevliga glas. Garnera med nötterna som sparades. Kyl någon timme.

Grejen med en mousse som denna är att man faktiskt inte alls behöver tänka på måtten! Ja, det går förstås inte att ta en liter grädde och en pyttebit choklad...men. Har man i mindre grädde så blir det starkare chokladsmak och tvärt om. Gör man stora mängder så får man öka på äggulan så klart. Men detta var väldigt gott och enkelt att fixa till. Jag brukar göra en annan variant där jag smälter mörk choklad och har i chilli i en ganska försvarlig mängd. Torkad funkar faktiskt bäst här. Sedan har jag så pass mycket grädde som man kan tycka är gott. Inte jättemycket eftersom vitsen är att de ska vara mörkt och chillistarkt. Mums...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar