tisdag 5 september 2017

Spenatens tid

I år har inte varit odlingens bästa år. Morötter och rödbetor har vuxit så sakta. Tomater och gurka har gått fint tillsammans med vaxbönor och sockerärtor. Ja, det har kanske inte varit helkass då, haha.

Spenaten som vi njöt av så mycket under försommaren sådde jag ungefär vid denna tiden förra året. Så ut i landet och så! Jag har späd spenat på väg upp nu som ska ätas så länge det bara går. Har jag tur så överlever den vinter och rådjur för att sedan vara riktigt fin i början av våren 2018. Jag passade även på att så minisquash som jag håller tummarna för kan ge lite skörd in i en fin höst.

Just nu lagar jag massa mat med tomater. Igår kokte jag in två stora burkar päron i vanilj, kanel och ingefära. Plommonen har både ätits, blivit sylt och en fantastisk marmelad. Just plommon är en favorit. Kanske för att de allra godaste inte går att få tag i året om. Snacka inte med mig om de där sura, stenhårda frukterna som säljs i butik. Fullkomligt oätliga faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar