onsdag 25 januari 2017

Fiskgottis

Mandelmans fjälloumi fick absolut den rätta halloumikonsistensen, inga problem. Den smakar ju alls inget salt så man behöver salta när den steks. Jag tänker prova en gång till och då faktiskt ha i salt i ostmassan innan jag pressar ut vasslan helt. Halloumi utan sälta...nej. Alternativet skulle kunna vara att lägga de färdiga ostbitarna i saltlake några dagar. Jag ska forska lite i hur man gör på andra håll.

Fiskgott då.

Närmare bestämt den alltid så goda laxen!

Ta laxfilé med skinnet kvar från den tjockaste delen och skär bitar som väger ca 200 gr. Skär sedan upp bitarna i mitten så att det bildas en ficka. Skär ned till skinnet men lämna alltså kvar en liten bit i var ände av laxen. Nu ska den nämligen fyllas!

Fyllning:
Riven smakrik ost
Hackade kräftstjärtar
Hackad purjo
Lite creme fraische för att binda

Salta och peppra förstås.

Pilla i fyllning i laxfickan, snåla inte det kan gott vara råge på fyllningen. Baka dina skapelser i ugn på 195 grader i 20-25 min. Det blir ju en rejäl bit lax med fyllning så en god och matig sallad till är det allra bästa. Eller varför inte lite honungsrostade rotfrukter? Laxen är fin bjudmat eftersom de kan förberedas och fyllas och sedan stå i kylen en bra stund. Från förmiddag till kväll är inga problem alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar