onsdag 3 februari 2016

Fantastisk röra

...och då menar jag inte politik utan mat. Häromdagen behövde jag ett matigt tillbehör/grön rätt till en bit julskinka som jag frusit en tid. Nu var det dags att festa loss på resterna liksom.

Jag kokte en dl trefärgad qinoa (glöm inte spola av fröna innan ni kokar, smaken om man inte gör det...urk). Så tog jag ungefär lika mycket puy-linser och kokte dem. När de var klara fick de svalna och så blandade jag qinoa och linser med en burk avrunna och sköljda stora vita bönor. Jag finhackade en schalottenlök och rörde ned. Jag satte ugnen på hög värme och grill för att sedan skära paprika i bitar, ha på lite olja och salt och så in med dem i ugnen. De ska svedjas lite! Hög värme under grillelementet lockar fram ljuv sötma och mycket smak i paprikan.  Men passa noga, det går undan med färgen ibland. När paprikan var klar så ned med den i linsröran direkt.

Sedan var det dags för en dressing. Generöst med senap, äppelcidervinäger och olja. Salt och svartpeppar. Smaka av så det blir gott, dressingen ska ha lite bett. Blanda sedan ned i linsröran. Jösses vad gott det blev! Denna röran var fin nygjord och den var nästan ännu godare dagen efter. Ikväll ska jag äta den till nystekt halloumi...  Och när jag tänker efter så tror jag att jag ska pimpa röran med en näve russin först!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar